A nyelvtanulás könnyű

2021-08-19 17:20:29-kor,Egyéb kategóriában

Hangoskönyv, podcast, rádió 

Lomb Kató korában még nem volt ennyi tálcán kínált lehetőség, mint manapság. Szóval könnyű dolgunk van. Néhány kattintással elérjük pont ugyanazokat a könyveket, zenéket, híreket, amiket a tanult nyelvünk országában is hallgatnak. De a legjobb mégis az, hogy választhatsz a legérdekesebb hallgatnivalók közül. Talán a Harry Pottert hallgatnád oroszul? Vagy a kedvenc üzleti mentorod podcastját németül? Válogass az érdekességek közül és érezd jól magad "tanulás" közben. 

Szótanulás magolás nélkül

Milyen könnyű úgy tanulni a szavakat, hogy rögtön mondatokban halljuk, nem is egyszer! A stílusok között is válogathatunk. Akik kezdők, azoknak érdemesebb a gyerekek számára készített műsorokat, vagy azokat a csatornákat választani, ahol a beszédtempón lehet állítani. De egy pihenős hétvégén talán még azt is megengedhetjük, hogy egyáltalán ne akarjuk szó szerint érteni a műsort. Legyen az idegen nyelv néha csak kikapcsolódás, vagyis igazán zene füleinknek.

Játékra fel!

Neked is van olyan ismerősöd, akinek szemtelenül jó a kiejtése és egészen jól beszéli a nyelvet csak azért, mert sokat játszott valamelyik online játékkal? Vegyünk példát róluk. Játssz olyasmit, amit idegen nyelvre tudsz állítani, és aminél lehetőleg kommunikálnod kell a többi játékostárssal. 

Te mit gondolsz, mitől könnyű a nyelvtanulás? 


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!