Három nyelvtanulási bonbon

"eztpróbáldki" kategóriában

Karácsonyra hangolódás nyelvtanulással


Ha a karácsonyi készület közben még nyelvtanulásra is van időd, akkor megérdemelsz egy bonbont! Vagyis inkább hármat. :) 

Az adventi nyelvtanulási idődet fűszerezd ezzel a három könnyű és szórakoztató feladattal, és ha kipróbáltad, írd meg, hogy melyik tetszett a legjobban.


1.     Az angolosok biztosan tudják, hogy mit rejt a JOMO rövidítés. Joy Of Missing Out. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy ahelyett, hogy azon aggódnánk, hogy miről maradunk le (ha nem kapcsolódunk be a közösségi médiába), inkább örülünk ennek. Le tudsz mondani a közösségi oldalakról egy napig úgy, hogy semmivel se helyettesítsd? Vagy a csönd helyett egy baráti, családi beszélgetés esne jobban? Válassz kedved szerint. A kikapcsolódás elengedhetetlen a nyelvtanuláshoz. Előbb töltődj, és utána fuss a cél felé.2.     A Karácsonyt minden országban más szokások övezik. Érdekes utánanézni, hogy például mivel töltik a Karácsonyt Új-Zélandon, ahol ilyenkor forró nyár van? Vagy hogy az USA-ban pontosan melyik nap bontják ki az ajándékot? És Spanyolországban? Nézz körül ezen a szuper oldalon https://www.whychristmas.com/cultures/3.     Az ünnephez közeledve belekóstolhatunk más népek ételeibe-italaiba, mert a nagyobb bevásárlóhelyeken rengeteg félét találunk belőlük. A konyhatündérek akár el is készíthetik (és mindenképpen küldjenek róla fotót)! 

Ezen az oldalon a különböző népek karácsonyi a receptjei mellett a történetüket is megtalálod:  https://www.thespruceeats.com/traditional-christmas-specialty-foods-166564.Kellemes készülődést!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!