Kezdd itt, ha kezdő vagy

"eztpróbáldki" kategóriában

Gyakori tévedések kezdőként

Mivel a legtöbben iskolai keretek között kezdtük a nyelvtanulást, ezért sokszor felnőttként is azt az életérzést keressük. Legyen nyelviskola, legyen tankönyv, legyenek csoporttársak... De ha Te itt vagy, akkor biztosan szívesen gondolkodnál el azon, hogy valójában mire is van szükséged ahhoz, hogy akár mindezek NÉLKÜL is nekilendülj a nyelvtanulás csodálatos világának. 

Íme három tipp, ami a segítségedre lesz.

A füzet a legjobb barátod

Válassz egy szép füzetet, amibe öröm lesz írni. Esetleg rögtön egy idézetet is írhatnál az első lapra.

Aztán lapozz a legvégére, és oda pedig arról írj néhány sort, hogy miért lesz jó neked, ha megtanulod a nyelvet. A lehető legszínesebben írd körül, hogy mennyire fel leszel dobva attól, hogy arra a szintre eljutottál, amit mindig is el akartál érni. 

Később is térj ide vissza, és módosítsd, színesítsd a célodat. Azért is írjuk ezt a füzet végébe, hogy legyen még helyed.


Indulj el olyasmivel, amit nagyon szívesen nézel, hallgatsz.


Keress néhány olyan filmet, sorozatot, amit gyerekként szerettél, és nézd meg h a tanulandó nyelven elérhető-e. Ha igen, nosztalgiázz! Nézz meg belőle angolul egyet-kettőt.


Négy készség és a fejlődés Rád szabott útja


A nyelvtanulásban 4 készséget különböztetünk meg: írás, olvasás, hallgatás, beszéd. Írd össze, hogy te kinek és miről szeretnél angolul mesélni, emailt írni, kit hallgatnál meg szívesen, kiről-miről olvasnál szívesen. 


Megvagy a céloddal? Írd meg nekem, hadd lám. :)


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!