Halloween-i feladatok (angol)

2022-10-28 10:12:35-kor,Egyéb kategóriában

Honnan ered a Halloween?

Nézd meg ezt a videót, ebből kiderül. Mit ünnepeltek november 1-jén, és miért volt szükség még egy ünnepre az előző este?

A videóból arra is választ kapsz, hogy miért pont tököt faragnak ünnepi dísznek? És mit reméltek ettől akkoriban az emberek?

Szókincs gyarapításhoz íme néhány feladat. Egyre nehezedő sorrendben. 

Egy könnyű, kattintós elsőnek.

Egy nehezebb, de nem nehéz. :)

Hogy is írják a boszorkányt angolul? És a seprűjét? ;)

És végül egy hallgatási feladat, ez kihívás.

Amit Magyarországon ünneplünk

A kereszténység által kínált ünnepek felülírták a szellemektől való félelemből létrehozott Halloween-t. Mi a halottak napját és a mindenszenteket ünnepeljük és megemlékezünk az őseinkről, illetve azokról az emberekről, akik példaértékű életet éltek. 

Ebben a cikkben egy jó összefoglalást találsz angolul a magyar ünnepekről. De melyik az, amelyik igaz rád? Te is szoktál az elhunytakról gondoskodni? Kimész a temetőbe, viszel virágot és gyertyát, vagy esetleg még ételt is? Olvasd el a cikket, és írd meg a gondolataidat. 


Hétvégi elfoglaltságok

Sokan szeretjük átalakítani, feldíszíteni a lakásunkat ilyenkor. Ez a videó ehhez ad segítséget egyszerű barkács ötletekkel.

De ha éppen sütni-főzni támad kedved, akkor a kivájt sütőtökből szuper finomságok készülhetnek, például ilyen. Vagy ha csak simán  ebben a videóban 4 egyszerű receptet találsz.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.