Őszi tévézéshez

2022-11-04 09:03:58-kor,"jóhatudod" kategóriában

Milyen filmet válassz?

Teljesen kezdőknek a gyerekkori kedvenc a legjobb. Neked melyik rajzfilm volt a kedvenced? Megtalálható angolul is? Ha igen, válaszd azt és lazíts.

  • Elsőre mindegy, hogy mennyit értesz meg belőle... csak hangolódj rá a mesére.
  • Nézd meg még egyszer, és figyeld meg, hogy mennyivel többet értesz.
  • Írj ki belőle egy-két szót vagy kifejezést, amit kihallottál! Szuper ügyes vagy, ha ez megy.

Mit választottál? Hupikéktörpikék (Smurfs), Garfield vagy valami modernebbre szavazol, mint a Masha és a medve vagy esetleg a Star Wars rajzfilm?

Aki haladóbb, vagy nincs kedve meséket nézni, az válasszon egy jó filmet, sorozatot.

Ebből is érdemes elsőre olyat, amit már láttál. Akkor nincs az a feszültség, hogy "jaj, lehet, hogy most maradok le egy fontos részletről". A filmek előnye, hogy többnyire fogsz találni hozzá feliratot. Az pedig nagyon jó tud lenni. Hogyan fejleszd a készségeidet?

  • Nézd meg, értsd meg a film lényegét. Gyakorold, hogy az rendben van, ha nem értesz minden egyes szót. Ne akadj fenn rajta.
  • Nézd meg még egyszer és válassz belőle egy jelenetet, aminek a szövegét kimásolod (ha van felirat) vagy kiírod (hallás után).
  • Meséld el szóban vagy írásban. 

Mindig az a legnehezebb, hogy hogy is tudnánk röviden, tömören megfogalmazni. De pont akkor tudjuk felismerni azt, hogy melyik szavak hiányoznak, minek kell utánanéznünk.


Neked melyik a kedvenc filmed? Van olyan, amit kifejezetten nyelvtanulás miatt néztél?

Írd meg kommentben. 

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.