Kreatív naplóírás a szókincsért

2022-11-07 17:39:33-kor,"eztpróbáldki" kategóriában

Keresed a módját, hogy fejleszd a nyelvtudásodat, bővítsd a szókincsedet és jobban megismerd önmagad?

Szeretnél választékosabban fogalmazni, mert észrevetted, hogy sokszor ugyanazokat az alapszavakat használod? Úgy érzed, hogy kicsit sokfelé járnak a gondolataid és szeretnél összeszedettebb lenni?

A naplóírás segíthet mindebben, és a legjobb az egészben, hogy teljesen ingyenes! Mindössze egy tollra és papírra (vagy számítógépre) van szükséged, vagy akár csak a telefonodra. Ha akarod, később a naplóbejegyzéseket kinyomtathatod, kihúzhatod színessel a jól csengő mondatokat, vagy akár tovább is fejlesztheted, hogy képekkel illusztrált színes, izgalmas évkönyved legyen.

Így kezdj bele:

A következő hét napban írj le legalább egy mondatot arról, hogyan érzed magad.

Bármiről írhatsz:

  • mi történt ma a munkahelyeden;
  • mit ettél vacsorára;
  • kikkel találkoztál aznap;
  • esetleg milyen elintéznivalóid vannak.

A lényeg az, hogy írsz valamit magadról, anélkül, hogy azon aggódnál, hogy más is elolvassa. Ezért hívjuk ezt "naplónak". Aztán a hetedik napon szánj időt arra, hogy átgondolod, hogy milyen is volt a heted, és mit is tanultál a naplózás által. Nem csak az új szavakra gondolok. Hanem arra a csöndes kis hangra is, amelyik az önbizalmadat ébresztgeti. Mennyi mindenkinek segítettél, mennyit tettél a munkádba, mennyit tettél a családodért és persze azt is értékeld, hogy mennyi időt szántál a naplóírásra.

Ha tetszik a végeredmény, akkor ne hagyd abba! Folytasd egy következő héttel. Meglátod, hamar hozzá lehet szokni és rengeteget fog segíteni.


Jól hangzik, és máris belevágnál? Töltsd le a kreatív naplóírási ötleteimet innen.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.